Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

banner homepage

Αρχική Αρχική Ανακοινώσεις/Δελτία τύπου ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΦΚΑ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ
Ιου

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ
ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ
Πλατεία Δικαστικού Μεγάρου
ΝΑΥΠΛΙΟ ΤΚ 211 00
Τηλ. 27520-27344, 47192, 22886 (fax)
E-mail: dsn@otenet.gr

Ναύπλιο 19-7-2017

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

Θέμα : Μετακίνηση υπηρεσιών ΕΦΚΑ στο Ναύπλιο

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Ναυπλίου κατά τη σημερινή συνεδρίασή του και μετά από εκτενή ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των μελών του, ανακοινώνει τα ακόλουθα:

Κατ' άρθρον 90 του Κώδικα περί Δικηγόρων οι Δικηγορικοί Σύλλογοι παρεμβαίνουν σε ζητήματα κοινωνικού ενδιαφέροντος δυνάμενοι προς τούτο να προσφεύγουν και ενώπιον των Δικαστηρίων.

Παρακολουθούμε την εξέλιξη του θέματος της εγκατάστασης της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΕΦΚΑ στον νόμο.

Με προγενέστερα οργανογράμματα είχε αποφασισθεί η Κεντρική Υπηρεσία του ΕΦΚΑ να εγκατασταθεί στο Άργος. Με πρόσφατο οργανόγραμμα ορίσθηκε ότι η Κεντρική Υπηρεσία του ΕΦΚΑ θα εγκατασταθεί στο Ναύπλιο.

Ως αιτιολογία φέρεται η ειλημμένη από την Διοίκηση του ΕΦΚΑ απόφαση για μια Κεντρική Υπηρεσία και η εγκατάσταση της σε κτίριο κυριότητος του Δημοσίου (κτίριο ΟΑΕΔ στην Τίρυνθα) έτσι ώστε να μην καταβάλλονται μισθώματα.

Ζητείται όμως η άμεση μετακίνηση των Υπηρεσιών του ΕΦΚΑ στο Ναύπλιο σε μισθωμένο χώρο μέχρι το κτίριο του ΟΑΕΔ καταστεί κατάλληλο προς χρήσιν.

Ουδείς λόγος υπαγορεύει αυτή την άμεση μετακίνηση.

Επίσης ουδείς λόγος συνηγορεί υπέρ της μετακίνησης της Κεντρικής Υπηρεσίας από το Άργος στην περιφέρεια του οποίου ευρίσκεται ο μεγαλύτερος αριθμός ασφαλισμένων.

Τέτοιου είδους πρακτικές δεν οδηγούν στην ισόρροπη ανάπτυξη των δύο πόλεων και δημιουργούν αντιθέσεις μεταξύ των δύο πόλεων.

Δυστυχώς το φαινόμενο έχει επαναληφθεί με την Επιθεώρηση Εργασίας, την Δ.Ο.Υ. κ.λπ..

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ναυπλίου αποδοκιμάζει τέτοιου είδους παρασκηνιακές κινήσεις και πρακτικές που διαμορφώνουν συνθήκες εχθρότητας ανάμεσα στις δύο πόλεις οδηγούν σε μαρασμό της πόλης του Άργους η περιφέρεια του οποίου είναι το δυναμικότερο τμήμα του νομού και εν τέλει επιχειρούν να δικαιώσουν στις συνειδήσεις των πολιτών του νομού τον παραγοντισμό και το παρασκήνιο που τόσο πια φραστικά έχουν αποδοκιμασθεί τα τελευταία χρόνια.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ