Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

dsn logo article Ναύπλιο, 31-10-2012

Α Π Ο Χ Η   Δ Ι Κ Η Γ Ο Ρ Ω Ν

1 & 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Ναυπλίου (Δ.Σ.Ν.), σε σημερινή έκτακτη συνεδρίασή του (31-10-2012), συντασσόμενο με την χθεσινή σχετική απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος για αποχή των Δικηγόρων της χώρας από τα καθήκοντά τους την Πέμπτη 1 και την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012, αντιδρώντας, ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ομόφωνα, την συμμετοχή των μελών του στην εν λόγω αποχή,

Αντιδρώντας με αυτόν τον τρόπο :

1. στις κατατεθείσες υπό ψήφιση διατάξεις περί Επικουρικού Κεφαλαίου, οι οποίες καταστρατηγούν θεμελιώδη δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών – θυμάτων τροχαίων ατυχημάτων και λοιπών εμπλεκόμενων σε αυτά.

2. στην επιχειρούμενη ένταξη του Τομέα Υγείας του ΕΤΑΑ στον ΕΟΠΥΥ, που ισοδυναμεί με υφαρπαγή των αποθεματικών του υγιούς ταμείου των ελευθέρων επαγγελματιών

3. στα φημολογούμενα φορολογικά μέτρα που αναμένεται να πλήξουν κατά τρόπο πρωτοφανή κοινωνικά άδικο και ανάλγητο αδιακρίτως τον κλάδο των ελευθέρων επαγγελματιών, ο οποίος βιώνει στο μέγιστο βαθμό τις συνέπειες της δυσμενούς συγκυρίας

4. στο στρεβλό τρόπο με τον οποίο γίνεται αντιληπτή στην χώρα μας η δήθεν αναγκαιότητα απελευθέρωσης του δικηγορικού λειτουργήματος κατά τρόπο αναντίστοιχο προς τα ευρωπαϊκά δεδομένα, που καταλήγει να στοχοποιεί τον δικηγόρο στα μάτια της κοινωνίας

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ